Hoppa till sidans innehåll

Laxträffen i Halmstad 5 mars

24 MAR 2012 08:40
Söndag, 5 mars 2012:

Maja och Oskar deltog i Laxträffen i Halmstad, Peter följde med som coach. I klassen ÄU värja fanns det 21 pojkar och 3 flickor, så tävlingen började med 2 omgångar av mixade pouler. Maja blev rankad 6:a efter pouleomgångarna,hennes bästa rankingresultat i en tävling med blandade pouler. Maja gick därmed direkt till final i VÄUD-klassen, men där fäktade Emila Borrye från Danmark mycket bra. Silver till Maja.
  • Skapad: 24 MAR 2012 08:40

Oskar hade ledningen 3-1 i första matchen men Valentin Wirstad är en bra fäktare, så det blev förlust 3-5. Efter en onödigt spännande seger i 2:a matchen ställdes Oskar mot Benjamin Slagbrand i 3.e matchen, som hade snabba attacker, så det blev ännu en förlust. I Oskars 4:e match låg han under med 2-4, men Oskar tog sig samman och pressade sin motståndare från MF19 upp i pisten och kunde på ett mycket väl genomfört sätt vända matchen till 5-4. Detta blev vändpunkten - i de återstående 6 poulematcherna vann 5 av dem på pisten. Tyvärr skrev domaren upp resultatet i en av dem felvänt, så att Oskars ranking baserades på 6 istället för 7 vinster. Detta påpekades för sent, men då den motståndare som Oskar hade haft i matchen ifråga fick veta detta, så gick han, Benjamin Slagbrand, direkt till tävlingsledningen för att berätta att Oskar faktiskt hade vunnit den andra matchen dem emellan. En sann sportsman!

Oskar blev rankad #9 efter poulerna, och fick stå över första DE-omgången. I åttondelsfinalen ställdes han mot Adam Engström, KFK. Oskar gick fram till 4-1 i början av 1:a perioden, men Adam lyckades utjämna till 4-4 i sista minuten av perioden. Oskar tog igen ledningen 6-4 i början av andra, men Adam tog sig tillbaka in i matchen med 7-8. I slutet av 2:a perioden var det Oskars tur att hämta upp, med en snabb attack till ställningen 9-9 med 18 sekunder kvar av perioden, och en dubbel 4 sekunder senare. I 3:e perioden var det Adam som tog kommandot, och ledde med 11-13 med 51 sekunder kvar. Två parad-ripost från Oskar - och så var det utjämnat till 13-13 på 10 sekunder. Fäktarna hann med 2 dubbelstötar efter det- puh! Oskar fick sedan prioritet, och Adam tryckte på för allt som han var värd. Oskar fick inte till någon fungerande offensiv, utan blev mer och mer nedtryckt i pisten. Så gick haltsignalen - ingen hade gjort någon poäng, och Oskars tå var - nätt och jämt - kvar på bakre begränsningslinjen! Seger, och en seger sliten ur misslyckandets käftar! Mycket väl genomförd strategiskt. I kvarten mötte Oskar den slutgiltiga vinnaren Anton Kimfors, vars snabbstartade flecheér och raka attacker blev för svårhanterliga denna gång. Förlust 4-15, men stöt #3 var verkligen något att se - fint i hög sixt, undvikande av parad med degage till kvart, och ett mycket snabbt utfall till bröst samtidigt som Kimfors had sin spets bredvid sin axel, och var komplett bortkollrad. Slutplaceringen blev 8 av 21, en av Oskars bästa resultat någonsin.

Peter, i rollen som som coach, tog 30 sidor anteckningar - det kommer säkert något ut av detta.

Skribent: Christer Karlsson

Fäktstart 17/8 18:00

Den 17/8 startar vi upp höstens fäktning.

Välkommen till C-hallen på Kristianstads arena måndagar och torsdagar klockan 18:00

Vi har rullande intag om du är nyfiken på att prova på.

Avgifter:  Medlemsavgift: 150 kronor, träningsavgift 700 kronor.
Du får låna all utrusning. 

Pga Covid-19 så följs de riktlinjer som finns både från Svenska fäktföbundet och folkhälsomyndigheten.


Välkomna!

Postadress:
C4 FK - Fäktning
C/O Hofling, Gardistvägen 8
29137 Kristianstad

Kontakt:
Tel: 0708518129
E-post: This is a mailto link

Se all info